Salamatulvat iskivät New Yorkiin – kuvat kertovat tuhon laajuuden

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa tuhoa kylvänyt Ida-myrsky saavutti viikon puolivälissä New Yorkin. Vaikka myrsky on heikentynyt, aiheutti se vakavia vaaratilanteita miljoonakaupungissa muun muassa äkkinäisten tulvien muodossa.

New Yorkin pormestari Bill de Blasio julisti kaupunkiin keskiviikkoiltana hätätilan. Syynä oli pormestarin mukaan historialliset mittasuhteet saanut säätapahtuma, jossa ennätyssateet aiheuttivat brutaaliksi kuvailtuja tulvia ja vaarallisia olosuhteita liikenteessä. Yhdysvaltojen kansallisen ilmatieteen laitoksen mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta koskaan, kun New Yorkissa on julistettu varoitus tuhoisista äkkitulvista.

Myrskyn tuhot tulevat ilmi viraalina levinneissä videoissa. Niissä New Yorkin kadut ovat veden peitossa, kaupungin metroihin virtaa valtavia vesimassoja ja tulvan vaikutukset näkyvät myös läheisen Newarkin kansainvälisellä lentoasemalla. Lähes 30 000 New Yorkin asukasta oli myrskyn seurauksena ilman sähköä.