AL: Norjalainen ruoan verkkokauppa Oda saapuu Suomeen – valikoimissa eräs tärkeä huomio

Koti & Asuminen Ruoka · Tim Isokivi

Elintarvikkeiden suoraan kotiin tilaaminen verkkokaupoista on yleistynyt korona-aikana niin Suomessa kuin maailmallakin. Nyt ruoan verkkokauppamyyntiin on tulossa Suomessa uusi toimija, norjalainen Oda.

Odan rantautuminen Suomeen vahvistettiin keväällä. Nyt yhtiön kaupallinen johtaja Anne Terimo on paljastanut Aamulehdelle Odan panostavan valikoituun tarjontaan, jossa esillä ovat myös kotimaiset tuotteet.

Noin 4 000 – 5 0000 tuotteen valikoimissa tarjolla on paitsi ulkomaisia elintarvikkeita, myös paikallisten pientuottajien tuotteita. Terimon mukaan yhtiö haluaa tarjota suppeamman, kiinnostavan ja jatkuvasti elävän valikoiman sen sijaan, että tarjolla olisi kymmeniä versiota samasta elintarvikkeesta.

Oda aloittaa toimintansa Suomessa loppuvuodesta 2021. Yhtiön kerrottiin keväällä toimittavan elintarvikkeita alkuun Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, mutta tarkoituksena on laajentaa palvelua nopeasti uusille alueille. Tavoitteena on tarjota erilaisia toimitusvaihtoehtoja ja kilpailla kotiinkuljetusten hinnalla.