USA:n viranomaiset tutkivat pehmiskoneiden ongelmia

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni pehmistä tai pirtelöä himoinnut on joutunut kokemaan pikaruokaravintolassa asioidessaan karvaan pettymyksen. Ravintoloiden jäätelökoneet tuntuvat olevan yllättävän usein rikki, minkä vuoksi herkku jää saamatta. Ongelma on maailmanlaajuinen. Suomessa pehmistä ei saanut loppukesästä ravintoloista ja jäätelökioskeista, koska pehmytmassa oli loppu koko maasta.

McDonald’sin jäätelökoneiden epäkuntoon meneminen on Yhdysvalloissa niin yleinen ilmiö, että maan kauppakomissio FTC on alkanut tutkimaan asiaa. Wall Street Journal -lehden mukaan FTC:n tavoitteena on perehtyä perinpohjaisesti ongelmaan, joka on aiheuttanut turhautumista niin monissa ravintolaketjun asiakkaissa. Virasto lähestyi jo kesällä McDonald’sin franchise-ottajia asiaan liittyvin kysymyksin.

McDonald’sin käyttämiä jäätelökoneita kuvaillaan pahamaineisen haastaviksi puhdistaa ja korjata. Koneita valmistava Taylor Commercial Foodservice LLC lähettää paikalle korjaajan, missä on etenkin korona-aikana saattanut kestää pitkiäkin aikoja. Yhtiön edustaja on kiistänyt syytökset helposti hajoavien jäätelökoneiden tahallisesta valmistamisesta, ja hänen mukaansa ongelma piilee siitä kuinka vähän ravintoloissa tiedetään laitteiden käytöstä ja toiminnasta.

– Koneita käyttäessä täytyy pitää huoli siitä, että ne on siivottu kunnolla. Laitteissa on paljon toisiinsa liitettyjä osia, jotka toimivat monimutkaisella tavalla monimutkaisessa ympäristössä, kuvailee Taylor Commercial Foodservicen tiedottaja.