Edesmenneen Anthony Bourdainin kirjasta televisiosarja: ”Sosiopaattista rantalukemista”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2018 traagisesti kuollut Anthony Bourdain muistetaan julkkiskokkina, toimittajana ja tv-tähtenä. Tähti kirjoitti uransa aikana myös lukuisia kirjoja. Ruoka- ja matkailuaiheisten teosten lisäksi häneltä julkaistiin myös romaaneja.

Nyt Anthony Bourdainin vuonna 1997 alun perin julkaistun Gone Bamboo -kirjan pohjalta ollaan työstämässä tv-sarjaa. Kirjan oikeudet ovat Deadline-sivuston mukaan ostaneet tuottajat Webster Stone ja Robert Stone. Heidät tunnetaan muun muassa Puhallettu 60 sekunnissa -elokuvasta.

Gone Bamboo kertoo hedonistisesta salamurhaajasta, jonka eläkepäivät Karibialla vaimonsa kanssa saavat yllättävän käänteen. Anthony Bourdain kuvaili kirjaa itse sosiopaattiseksi rantalukemiseksi. Hän kirjoitti sen vietettyään vuoden Saint-Martinin saarella epäonnisten töiden parissa.