Poliisi järjestää valtakunnallisen työmaaratsian

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi järjestää aika-ajoin erilaisia valtakunnallisia tehotarkkailuja. Nyt vuorossa on valvontaviikko työmailla, joka toteutetaan yhteistyössä paikallisen aluehallintoviraston AVIn kanssa.

Poliisin 6. – 12. syyskuuta käynnissä olevan valvonnan tarkoituksena on kiinnittää huomiota räjähteiden käyttöön ja turvalliseen säilytykseen. Poliisi tulee keskustelemaan toimijoiden kanssa, tarkastamaan panostajien pätevyyskirjoja ja puuttumaa epäkohtiin. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Marko Heikkilän mukaan vastaavanlaista ei ole järjestetty aiemmin valtakunnallisesti.

Urakoitsijoiden kerrotaan toimivan pääsääntöisesti vastuullisesti, eikä suuria epäkohtia ole. Heikkilän mukaan työmailla tapahtuu kuitenkin aika-ajoin rikostutkintoihinkin johtavia räjähdysonnettomuuksia. Toisinaan räjähteitä päätyy myös luvattomille teille, minkä vuoksi huomiota kiinnitetään myös niiden säilytyksen turvallisuuteen.