Baarin vessassa videovalvonta – muut katsojat voivat seurata kaikkea

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian Huddersfieldissä sijaitseva baari on kohahduttanut wc-tiloihinsa liittyvällä epätavallisella päätöksellä. Showtime-ravintolan vessoissa on kamerat, jotka lähettävät suoraa videokuvaa kaikkien asiakkaiden nähtäville salissa oleville ruuduille.

Vessakamerat toi julki Huddersfield Examiner -lehdelle Showtimessä asioinut henkilö. Videoruudut on asetettu wc-tilojen ovien yläpuolelle. Ravintolan toinen omistaja Ian Snowball puolusteli päätöstä siitä syntyneen kohun myötä. Hänen mukaansa kameroiden tarkoituksena on ehkäistä vessoissa tapahtuvaa huumekauppaa ja huumeiden käyttöä sekä estää wc-tilojen ruuhkautuminen.

– Järjestelmämme annsiosta olemme löytäneet nopeasti huumediilerit ja silloin tällöin naisten vessaan menneet miehet. Kaikissa tapauksissa olemme saaneet heidät kiinni ja antaneet elinikäiset porttikiellot kasvontunnistusjärjestelmän avulla, Snowball kertoi lehdelle.