Spotify saa uuden ominaisuuden – tästäkö kaveripiirien suosikki?

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify saa uuden Blend-ominaisuuden. Sen avulla käyttäjät voivat luoda ystävän kanssa jaetun yhteisen soittolistan, jonka sisällön palvelun algoritmi muodostaa automaattisesti.

Blend, eli sekoita -ominaisuus muodostaa kahden käyttäjän välisen soittolistan kummankin musiikkimieltymysten pohjalta. Kummankin käyttäjän yhteisen suosikkimusiikin lisäksi soittolistoille päätyy musiikkia, jonka vain toinen käyttäjistä on kuunnellut paljon tai lisännyt omille soittolistoilleen.

Soittolistojen automaattisen luomisen lisäksi Blend paljastaa pistemäärällä, kuinka paljon yhteistä kahden käyttäjän musiikkimieltymyksissä on. Yhteinen soittolista myös päivittyy automaattisesti päivittäin. Spotifyn mukaan Blend-ominaisuus ilmestyy maailmanlaajuisesti Premium-käyttäjille lähiviikkojen aikana.