Laiva jumiutui jälleen Suezin kanavaan – nyt oli onnea matkassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi kevään eniten huomiota saaneista uutisista oli Ever Given -laivan juuttuminen tärkeänä meriliikenteen reittinä tunnettuun Suezin kanavaan. Laivaliikenteen jumiutumisella oli pitkään jatkuneita seurauksia. Alus ehti olla jumissa lähes viikon ajan.

Nyt Egyptissä sijaitsevan Suezin kanavan tukkiutuminen oli vaarassa toistua uudelleen. Panamalainen irtolastialus Coral Crystal juuttui Suezin kanavan pohjoiseen osaan torstaina. Laiva kuljetti noin 43 000 tonnin rahtia.

Viranomaisten täytyi ohjata muu laivaliikenne käyttämään toista reittiä. Coral Crystal onnistuttiin kuitenkin irrottamaan kanavasta melko nopeasti hinaajien avulla. Kanavayhtiön johtaja Osama Rabei kuvailee välikohtausta USA Today -lehden mukaan lyhytaikaiseksi karilleajoksi, joka ratkaistiin nopeasti ja ammattilasesti.