Sipoonkorven kansallispuisto täyttää 10 vuotta – syksy tarjoilee vuoden parhaimmat ulkoilukelit

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kauniit ja kirpeät kelit sekä sienisesonki houkuttelevat nyt monia retkeilijöitä luontoon. Käyntimääriä kasvattanut Sipoonkorven kansallispuisto juhlii lokakuussa pyöreitä vuosia. Suosittu retkeilykausi voi aiheuttaa paikoin ruuhkia parkki- ja taukopaikoilla.

Sipoonkorven kansallispuiston kävijämäärät ovat kasvaneet viimeisten kahden vuoden aikana. Puisto täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Sipoonkorvessa kulkee marraskuun puoliväliin asti Hop-On Hop-Off -bussilinja, joka kuljettaa torstaista sunnuntaihin retkeilijät Sipoonkorpeen ja takaisin.

Kaikki Sipoonkorven retkeilyreitit ovat saavutettavissa Hop-On Hop-Off -bussilla, joka mahdollistaa myös yhdensuuntaiset retket kansallispuistossa. Jotta retkeily olisi ruuhkaisinakin viikonloppuina kaikille mukavaa ja turvallista, on syytä noudattaa erityistä huomaavaisuutta sekä muita retkeilijöitä että ympäristöä kohtaan. Metsähallituksen Luontopalveluiden Retkietiketti neuvoo viisi helppoa tapaa vastuulliseen retkeilyyn.