Poliisiopisto-näyttelijä Art Metrano on kuollut – muistatko vielä hänet?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muun muassa Poliisiopisto-elokuvista tunnettu näyttelijä ja koomikko Art Metrano on kuollu 84-vuotiaana. Hän menehtyi kotonaan Floridan Aventurassa keskiviikkona luonnollisista syistä. Uutisen tähden kuolemasta vahvisti The Hollywood Reporter -lehdelle hänen poikansa Harry.

Art Metrano nousi julkisuuteen koomikkona ja taikurina, joka esiintyi muun muassa tuolloin Johnny Carsonin juontamassa The Tonight Show -ohejlmassa. Lukuisia tv- ja elokuvarooleja tehnyt näyttelijä muistetaan erityisesti Poliisiopisto 2 – Eka komennus ja Poliisiopisto 3 -komedioista. Niissä hän näytteli poliisipäällikkö Ernie Mauseria, joka päätyi usein päähenkilöiden pilojen kohteeksi.

Metranon ura Hollywoodissa koki pahan kolauksen vuonna 1989 tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Näyttelijä putosi tikkailta korjatessaan kattoa, minkä seurauksena hän mursi selkänsä ja halvaantui. Metrano toipui onnettomuudestakuntoutuksen avulla ja kykeni jälleen liikkumaan jonkin verran.