Ensilumi satoi Lapissa – lisää tulossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen on luvattu alkuviikoksi viileää säätä. Maan pohjoisosissa ilmassa on ollut jo talven merkkejä, sillä Lapissa Suomen käsivartena tunnetulla alueella taivaalta satoi jo syksyn ensilumi.

Puolangan entinen kunnanjohtaja Esko Rautiainen jakoi Twitterissä kuvia Enontekiöllä sataneesta lumesta. Hänen mukaansa nurmikko muuttui muutaman tunnin aikana valkoiseksi Paljasselällä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Suomeen saapui maanantaina syysmyräkkä, jonka on ennustettu tuovan mukanaan voimistuvia tuulia, sateita ja pohjoisessa myös lunta. Meteorologi Anna Latvala kertoo Forecan blogissa Suomeen virtaavan kylmää ilmaa Jäämereltä. Alkavan viikon lämpötila on Suomessa noin 2-3 astetta ajankohdan tavanomaisia lukemia kylmempi.

– Näillä näkymin jo maanantaina ja tiistaina osa sateista tulee pohjoisessa lumena tai räntänä. Lumisinta sade on Lapin luoteisosassa, Latvala kertoo.