Helsingin raitiovaunut ja metrot pysähtyvät – syynä kuljettajien työnseisaus

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsingin kaupungin liikenne (HKL) uutisoi, että raitiovaunut tai metro eivät liikennöi torstaina ja perjantaina 16.-17. syyskuuta kuljettajien työnseisauksen vuoksi. Työnseisauksen ajaksi ei järjestetä korvaavaa liikennettä, joten väitä joukkoliikennevälineen muotoja käyttäneet joutuvat turvautumaan vaihtoehtoiseen kulkumuotoon.

– Muu joukkoliikenne palvelee normaalisti, mutta erityisesti metroradan varressa bussit saattavat ruuhkautua. HSL julkaisee verkkosivuillaan listan vaihtoehtoisista bussi- ja junayhteyksistä, HKL kertoo ja kehottaa ihmisiä kulkemaan kimppakyydeillä tai polkupyörillä.

Joukkoliikenneyhteyksiä on mahdollista selvittää myös HSL:n Reittioppaalla siten, että valitsee hakuvaihtoehdoista pois metron ja raitiovaunun. Kuljettajat palaavat töihin lauantaina 18. syyskuuta kello 04:00 alkaviin työvuoroihin, ja lauantaina liikennöidään normaalien aikataulujen mukaisesti.