Moottoripyöräilijällä ylinopeutta yli 100 km/h – kolme poliisiautoa saartoi Taivalkoskella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Liikennepoliisin partio yritti pysäyttää reilua ylinopeutta ajaneen moottoripyöräilijän Taivalkoskella Ouluntiellä Raappanansuon tienhaarassa sunnuntaina 12. syyskuuta iltapäivällä. Moottoripyöräilijä lähtikin poliiseja karkuun.

– Moottoripyörä teki U-käännöksen ja lähti takaisin Ouluun päin ja kääntyi siitä Jurmuntielle. Poliisiauto seurasi moottoripyörää. Poliisin moottoripyörälle mittaama ylinopeus 80 km/h alueella oli enimmillään 185 km/h, Oulun poliisilaitokselta kerrotaan.

Poliisi yritti pysäyttää moottoripyörää myöhemmin kolmessa eri paikassa, mutta kuljettaja jatkoi pakenemistaan. Moottoripyöräilijä laskeutui hautausmaalta polkua pitkin Ouluntielle ja jäi kiinni poliisiauton kavennettua moottoripyörän ajotilan. Tehtävälle osallistui kolme poliisipartiota. Ulkopaikkakuntalaisen moottoripyöräilijän epäillään syyllistyneen muun muassa törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.