Ex-ministeri Aino-Kaisa Pekosta ei päästetty ravintolaan – syynä hallituksen koronapolitiikka

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin miten helsinkiläinen ravintola antoi Sanna Marinin hallituksen edustajille pitkiä porttikieltoja. Pääministeri sai itse yhdeksän vuoden porttikiellon ja Krista Kiuru sai peräti 12 vuoden porttikiellon. Nyt Aamuposti kertoo, että Marinin hallituksen ex-ministeriä ei päästetty ravintolaan Riihimäellä.

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja Riihimäen kaupunginvaltuutettu Aino-Kaisa Pekonen oli lehden mukaan saapumassa viime viikonloppuna paikallisessa ravintolassa järjestettyyn kutsuvierastilaisuuteen, kun häntä ei päästettykään ravintolaan. Syyksi kerrottiin lehden mukaan hallituksen koronapolitiikka. Pekonen oli ministeriaikanaan vahvasti mukana ajamassa ravintoloiden toimintaa vaikeuttaneita rajoituksia, joille ei ollut lääketieteellisiä perusteita.

Ravintola-alan järjestö MaRa ry. on syyttänyt sekä Sanna Marinin hallitusta että sosiaali- ja terveysministeriötä perusteettomista rajoituksista. Järjestön mukaan nykyisille rajoituksille kerrotut syyt eivät ole perusteltuja ja viime päivinä kerrotut rajoitusten kevennykset ovat vain kosmeettisia. Ravintola-alan näkemyksiä tukevat myös sairaanhoitopiirien selvitykset tartuntojen lähteistä, joissa varsinkin ruokaravintolat ovat häviävän pienessä osassa.

– Lukuisten yrittäjien mitta on täysi, eikä tämänpäiväinen sote-ministerien päätös saa alan yrittäjiltä minkäänlaista ymmärrystä. On erittäin valitettavaa, että tällaiset päätökset syövät lainsäädännön legitimiteettiä yrittäjien silmissä. Etenkin yöravintoloiden toiminta leviämisvaiheen alueilla on käytännössä mahdotonta, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi totesi uusien rajoitusten jälkeen.