Koomikko Norm Macdonald kuoli 61-vuotiaana – salasi sairautensa faneiltaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muun muassa Saturday Night Live -sarjasta tunnettu kanadalainne koomikko Norm Macdonald on kuollut. Arvostettu koomikko oli menehtyessään 61-vuotias. Norm Macdonald oli sairastanut ennen kuolemaansa syöpää. Tähden läheinen ystävä Lori Jo Hoekstra kertoo koomikon kamppailleen syövän kanssa lähes vuosikymmenen ajan, mutta päättäneen pitää terveysongelmat vain itsensä ja lähipiirinsä tietona.

– Norm oli ylpeä komediastaan. Hän ei halunnut syöpädiagnoosin muuttavan sitä, miten yleisö tai läheiset näkivät hänet. Norm oli puhdas koomikko. Hän kirjoitti kerran että vitsin pitäisi yllättää kuulijansa kompromissien tekemisen sijaan. Kompromisseja hän ei tehnytkään. Normia tullaan kaipaamaan suuresti, Hoekstra kertoi CNN-uutissivuston mukaan.

Pokerinaamaisesta tyylistään tunnettu Norm Macdonald aloitti uransa kanadan stand up -koomikkopiireissä 1980-luvulla. Hän liittyi vuonna 1993 Saturday Night Live -sketsisarjaan, jossa hän nauratti yleisöä muun muassa imitoimalla Clint Eastwoodia, Quentin Tarantinoa ja Larry Kingiä.

Saturday Night Liven jälkeen Macdonald tähditti hetken aikaa omaa The Norm Show -sarjaansa ja näytteli elokuvissa, kuten Larry Flynt – minulla on oikeus, Eläintohtori ja Funny People. Viimeisinä vuosinaan hänellä oli myös oma Norm Macdonald Has a Show -keskusteluohjelma Netflixissä.