Christopher Nolan suunnittelee elokuvaa ydinpommin kehittäjästä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ohjaaja Christopher Nolan tunnetaan elokuvista, kuten Yön Ritari, Dunkirk ja Tenet. Nyt ohjaajan kerrotaan suunnittelevan jälleen toiseen maailmansotaan sijoittuvaa elokuvaa, joka kertoisi ydinpommin isäksi kutsutusta J. Robert Oppenheimeristä.

Christopher Nolan on Deadline-sivuston mukaan käynyt uuden projektinsa tiimoilta neuvotteluja useiden isojen elokuvastudioiden kanssa. Ohjaajan kerrotaan kaavailevan Oppenheimeristä kertovan elokuvan päärooliin Dunkirkissä ja Inceptionissa näytellyttä Cillian Murphyä.

Fyysikko J. Robert Oppenheimer johti toisen maailmansodan aikaista Manhattan-projektia, jonka tavoitteena oli ydinpommin luominen. Nolanin elokuva keskittyisi juurikin osallisuudestaan ristiriitaa tunteneen Oppenheimerin rooliin ydinaseiden kehityksessä.

Monet Nolanin elokuvista on julkaistu Warner Bros -yhtiön toimesta, mutta viime aikoina ohjaajan ja studion välit ovat tulehtuneet. Tämän taustalla on yhtiön päätös julkaista tämän vuoden ensi-iltaelokuvat Yhdysvalloissa samaan aikaan teattereissa ja HBO Max -palvelussa, mitä Nolan vastusti.