Poliisi julkaisi kuvan rengasratsiasta – näistä renkaista rapsahti 12 päiväsakkoa

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi aloitti tällä viikolla valtakunnallisen Rengasratsia-turvallisuuskampanjan. Siinä erityisvalvonnassa ovat autoilijoiden renkaat ja niiden kunto. Kampanjassa tutkitaan autojen renkaide urasyvyyksiä ja rengaspaineita, joilla on suora vaikutus ajo-ominaisuuksiin ja liikenneturvallisuuteen.

Helsingin poliisi on jakanut Instagramissa tarkastuksissa vastaan tulleen räikeän esimerkin liikenteeseen kelpaamattomasta renkaasta. Rengas oli niin huonossa kunnossa, että kuljettajalle määrättiin 12 päiväsakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuva herätti runsaasti huomiota, ja moni sitä kommentoineista piti rangaistusta liian lievänä.

Poliisi on kertonut kirjoittavansa joka syksy noin 400 liikennevirhemaksua tai sakkoa renkaissa ilmenevien puutteiden vuoksi. Renkaiden kerrotaan olevan merkittävin yksittäisistä teknisistä onnettomuuksiin johtaneista syistä, ja puutteellinen rengastus onkin mukana jopa joka seitsemännessä kuolonkolarissa.

– Syksyn sateilla erityisen tärkeää on riittävä urasyvyys. Urien tehtävänä on viedä vesi pois renkaan ja tien välistä. Matala ura ei johda vettä pois: jarrutusmatkat ja vesiliirron riski kasvavat huomattavasti, poliisin tiedotteessa kerrotaan.