Tiesitkö? Hedelmäkulho vaikuttaa kukkakimpun hyvinvointiin

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Leikkokukat ovat kaunis ja helppohoitoinen sisustuselementti ja silmänilo. Toisinaan ihmiset harmittelevat, että kukat eivät kestä tarpeeksi kauan aikaa vaasissa tai maljakossa. Syy voi löytyä samalla pöydällä olevasta hedelmäkulhosta.

Hedelmät tuottavat hajutonta ja näkymätöntä eteenikaasua, mikä aiheuttaa hedelmien kypsymistä, mutta myös lehtien vanhenemista. Kukkiva kasvi voi lakastua nopeammin, mikäli ne ovat hedelmien läheisyydessä. Eniten eteeniä tuottavat banaanit, omenat, päärynät ja tomaatit.

Toisin sanoen jos panet keittiönpöydälle leikkokukkia maljakkoon, älä sijoita niitä hedelmäkulhon läheisyyteen. Hedelmäpuita saatetaan käsitellä kasvutarhoilla eteenillä, jotta niiden hedelmät kypsyisivät samaan aikaan poimintakuntoon.