Tutkimustulos: Työssä joustavuus on tärkeämpää kuin palkka

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Toimistotyöntekijöille tehdyn kyselyn perusteella työn joustavuus on palkkaa tärkeämpää. Lähes kolme neljäsosaa tietotyöläisistä näkee toimiston tulevaisuudessa työnantajan tarjoamana etuna pakollisen työskentelypaikan sijaan.

– Yhteistyö tiimeissä, motivaatio ja työvälineet ovat tärkeimmät syyt, joiden vuoksi moni haluaisi palata toimistolle. Usein nämä vetovoimatekijät johtuvat etätyön huonosta hoidosta, sillä yrityksissä, joissa etätyöhön annettiin huonot välineet, ollaan halukkaampia palaamaan toimistolle, toteaa Jabran varapääjohtaja Holger Reisinger.

Kolme neljäsosaa vastaajista on huolissaan hybridityöstä pääosin heikkojen viestintäkäytäntöjen ja epätasa-arvoisuuden vuoksi. Yli puolet haluaisi työskennellä jatkossakin kotoa käsin, mutta pelkää sen vaikuttavan negatiivisesti omaan urakehitykseen.

Jabran viisi vinkkiä hybridityön johtamiseen:1) Anna työntekijöille mahdollisuus valita itse, missä he työskentelevät, ja tarjoa sopivaa tekniikkaa ja työvälineet siihen.2) Arvioi, millaisilla työsuhde-eduilla huippuosaajat sitoutetaan, kun 75 % tietotyöläisistä ilmoittaa haluavansa työskennellä tulevaisuudessa paikkariippumattomasti ja suurin osa arvostaa työn joustoa enemmän kuin palkkaa.3) Ymmärrä syyt, joiden vuoksi työntekijäsi haluavat tulla toimistolle ja muokkaa toimiston tilat vastaamaan näitä tarpeita.4) Panosta nykyaikaisiin yhteistyömuotoihin.5) Johda esimerkillä ja näytä työntekijöillesi, että työntekemisen tapa ja paikka eivät määritä tulosta tai haittaa urakehitystä.