Kotimaan matkailijat löysivät luonnon – heinäkuussa ennätysmäärä yöpymisiä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kotimaassa ollaan valmiita matkustamaan nyt kauas kotimaan sisällä, etsitään salaisia helmiä ja suositaan pyöräilyä. Suurimmat alueet kärsivät vielä koronan tuomista rajoituksista, mutta pienemmät kotimaan kohteet raportoivat kesältä huipputuloksia.

Kuopio-Tahkon Markkinointi kertoo, että kotimaanmatkailussa rikottiin monin paikoin ennätyksiä tänä kesänä. Suomalaiset matkailijat ovat lähteneet kotimaan eri kohteisiin koronasta huolimatta. Kotimaisten yöpymisten määrä heinäkuussa oli historian korkein. Kasvua vuoden 2020 heinäkuuhun oli 30 prosenttia ja koronaa edeltävään heinäkuuhun 2019 verrattuna yöpymisten määrä oli 27 prosenttia suurempi.

Kyselyyn vastanneet kotimaiset matkailijat panostivat kuluneen kesän aikana erityisesti elämyksiin, ruokaan, majoituksiin ja aktiviteetteihin. Matkan suuntaa ohjasi kyselyn mukaan kuitenkin kaikista selkeimmin maisemat, joihin 72 prosenttia vastanneista sanoi panostaneensa. Kotimaassa luonnonläheiset kohteet ovat yleensäkin suosituimpia kohteita, mutta erityisesti korona-aikana luonto on vetänyt suomalaisia matkailijoita puoleensa.