Testissä Huawei FreeBuds 4 – langattomat nappikuulokkeet

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Langattomat nappikuulokkeet ovat vallanneet muutamassa vuodessa kuulokemarkkinat, kun niiden helppous on huomattu ja samaan aikaan laatu on parantunut huimasti. Nyt teknologiayhtiö Huawei on tuonut markkinoille uudet FreeBuds 4 -kuulokkeensa, jotka ovat nappikuulokkeet melunvaimennuksella.

Avoimen rakenteensa johdosta FreeBuds 4 -kuulokkeet eivät siis ole varsinaiset vastamelukuulokkeet, kuten esimerkiksi saman valmistajan erittäin toimivaksi aiemmin testatut ja silikonitulpilla varustetut FreeBuds 4i -nappikuulokkeet. Uutuustuote osoittautui testissä kuitenkin erittäin toimivaksi vaihtoehdoksi varsinkin silloin, kun kaikkea ulkopuolista ääntä ei tarvitse suodattaa pois. FreeBuds 3 -kuulokkeiden seuraajat tulivat myyntiin elokuun lopussa 149 euron suositushinnalla valkoisena ja hopeanvärisenä.

Testissä oli ensin hieman haasteita saada liukkaita ja pieniä kuulokkeita pois latauskotelostaan, mutta sitten löytyi oikea tekniikka. Kuulokkeita pitää painaa hieman sivuun, jolloin en nousevat lähes itsestään ulos kotelosta. Joka päivä oppii jotain uutta. Kuulokkeiden ulkoasu on tyylikäs ja muotoilu pitää äärimmäisen kevyet 4,1-grammaiset kuulokkeet yllättävän hyvin kiinni korvassa jopa lenkillä. Muotoilunsa ansiosta kuulokkeen mikrofoniosa ikään kuin nojaa käyttäjän poskeen, jolloin kuulokkeen painopiste on alhaalla ja se saa hyvin tukea pysyen korvassa äkillisissäkin liikkeissä.

Huawei FreeBuds 4

Kuulokkeiden keveyden ja muotoilun ansiosta ne eivät ala painaa korvaa edes useiden tuntien käyttämisen jälkeen. Päinvastoin niiden olemassaolon voi epähuomiossa jopa unohtaa. Se on harvinainen ominaisuus langattomissa kuulokkeissa. Kuulokkeita voi ohjata ja puheluihin vastata koskettamalla kuuloketta, joten puhelimeen ei tarvitse koskea välttämättä lainkaan. Kuulokkeiden hallintaan voi käyttää Huawei AI Life -sovellusta, jonka voi ladata Huawein verkkosivuilta paketin kyljessä olevan QR-koodin kautta.

Tuttuun tapaan Huawei FreeBuds 4 -kuulokkeiden mukana tulee latauskotelo, jossa kuulokkeita voi latailla tarpeen mukaan. Plussaa täytyy antaa latauskotelon pienestä koosta ja keveydestä (ilman kuulokkeita vain 38 grammaa), jonka ansiosta se kulkee helposti mukana vaikkapa farkkujen taskussa. Kotelo ladataan USB-C -johdolla, joten sille ei tarvitse ottaa mukaan erillistä johtoa. Melunvaimennuksella yksi lataus kestää noin 2,5 tuntia ja ilman sitä noin neljä tuntia. Kotelon kanssa 14 tuntia ja 22 tuntia.

Huawei FreeBuds 4

FreeBuds 4 tarjoaa käytännöllisen ja kiireistä arkea helpottavan ominaisuuden, jossa se voi liittyä samanaikaisesti useisiin laitteisiin. Kuulokkeen voi yhdistää samaan aikaan tietokoneeseen ja puhelimeen, ja puhelimen soidessa puhelu yhdistyy tietokoneesta kuulokkeisiin ja puhelun jälkeen takaisin. Kuulokkeita käytettiin testissä paljon myös yksitellen, jolloin yhteys siirtyi toiseen saumattomasti kuuulokkeita vaihdettaessa. Yhteys Mac-tietokoneeseen ja Android-puhelimeen oli yllättävän vahva, sillä käyttäjä kykeni vaivatta kulkemaan eri huoneissa yhteyden katkeamatta.

FreeBuds 4 on hintaansa nähden mainio hankinta, jos silikonitulppainen vastamelu-ominaisuus ei ole tarpeellinen. Testijaksosta jäi erityisesti mieleen saumaton liittyminen useisiin eri laitteisiin samanaikaisesti ja sen tuoma arjen helppous. Yhteysongelmia ei ilmennyt kertaakaan kuukauden testijaksolla.