Netflix kokeilee maksutonta tilausta – ei tosin vielä Suomessa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suoratoistopalvelu Netflix on tähän saakka ollut kaikille käyttäjille maksullinen, mutta nyt yhtiö kokeilee ensi kertaa myös maksutonta tilausmuotoa. Sitä päästään kuitenkin ainakin toistaiseksi käyttämään vain Keniassa.

Netflix paljasti tarjoavansa kenialaisille Android-laitteiden käyttäjille mahdollisuuden maksuttomaan tilaukseen. Sen ansiosta palveluun voi liittyä ilman maksutietojen kirjaamista. Käyttäjien täytyy tosin vahvistaa olevansa vähintään 18-vuotiaita.

Netflixin ilmaisversion käyttäjät pääsevät The Verge -sivuston mukaan käsiksi noin neljäsosaan palvelun valikoimista. Yhtiön toiveena on, että ilmaiskäyttäjät innostuvat hankkimaan lopulta Netflixin maksullisen jäsenyyden.

Netflix on aikaisemminkin kokeillut ilmaisen sisällön tarjoamista. Yhtiö on muun muassa jakanut suosikkisarjojensa jaksoja katsottavaksi ilmaiseksi Youtubessa. Toistaiseksi tiedossa ei ole, onko Netflixin suunnitelmissa tuoda ilmainen tilauspalvelu myös muihin maihin Kenian lisäksi.