Anteeksi mitä? Miehet salakuljettivat KFC-kanaa Uuteen-Seelantiin

Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uudessa-Seelannissa on paljastunut salakuljetustapaus, johon ei liittynyt esimerkiksi huumeita tai aseita. Poliisin pysäyttämän ajoneuvon takakontti oli täynnä KFC-ravintolaketjun ruokia. Tapauksen taustalla ovat Uuden-Seelannin tiukat koronarajoitukset.

Aucklandin syrjäseudulla liikkui suunnuntaina soratietä pitkin auto, jonka kuljettaja oli tehnyt U-käännöksen ja yrittänyt ajaa pakoon poliisiauton nähdessään. Ajoneuvon pysäyttäneet poliisit löysivät sen sisältä noin 60 000 euron edestä rahaa ja suuren määrän KFC:n noutoruokia. Joukossa oli ainakin kolme ämpärillistä kanaa, useita purkillisia coleslaw-salaattia ja suuri määrä ranskanperunoita.

CNN-uutissivuston mukaan poliisi epäolee kahdella pysäytetyllä miehellä olevan jengiyhteyksiä. Miehet pidätettiin koronarajoitusten rikkomisesta heidän yritettyä kuljettaa ruokia Aucklandiin.

Aucklandin 4. tason sulkutilan sääntöjen mukaan kaikkien ravintoloiden täytyy pysyä kiinni ja asukkaiden pysytellä kodeissaan, ja ainoastaan välttämättömät palvelut saavat olla auki. Muualla Uudessa-Seelannissa on käytössä tason 2 sulkutila, jossa ravintolat saavat olla auki ja ihmiset liikkua kotiensa ulkopuolella.