Etätyösuositus poistuu lokakuun puolivälissä koko maassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa on ollut koronatilanteen vuoksi etätyösuositus keväästä 2020 saakka. Nyt Valtiovarainministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö ovat esittäneet etätyösuosituksen päättymistä 15. lokakuuta.

Valtakunnallisen etätyösuosituksen voimassaolon perusteita tarkastelleet ministeriöt arvioivat rokotuskattavuuden olevan lokakuun puolivälissä lähellä valtioneuvoston tavoitetta. Tämä mahdollistaisi turvallisen siirtymisen etä- ja läsnätyön yhdistämiseen. Paluu työpaikoille voitaisiin aloittaa jo aiemmin, mikäli se on riskien arvioinnin ja alueellisen epidemiatilanteen perusteella mahdollista.

Etätyösuosituksen jatkaminen lokakuun puoleen väliin antaa työpaikoille mahdollisuuden joustavaan siirtymiseen etä- ja läsnätyön yhdistämiseen. Yhdistämiseen liittyviä näkökulmia pohditaan kansallisella tasolla Työterveyslaitoksen, ministeriöiden, THL:n ja työmarkkinajärjestöjen kesken.

Vastuu terveysturvallisesta työnteosta siirtyy laajan valtakunnallisen suositukseen perustuvan purkamisen myötä vahvemmin työpaikoille. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan koronavirukselta suojautuminen on edelleen tarpeen huomioida läsnätyön lisääntyessä työpaikoilla.