Gabby Petito löydettiin kuolleena – poikaystävästä pidätysmääräys

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Viime viikonloppuna Wyomingin Grand Tetonin kansallispuistosta löytyi nuoren naisen ruumis, joka on nyt vahvistettu hiljattain kadonneeksi ilmoitetuksi Gabrielle ”Gabby” Petitolle. Yhdysvaltojen keskusrikospoliisi FBI vahvistaa, että 22-vuotias nainen menehtyi henkirikoksen uhrina. Nyt naisen poikaystävästä Brian Laundriesta on annettu kansallinen pidätysmääräys.

Gabby Petito oli ollut pakettiautomatkalla yhdessä poikaystävänsä Brian Laundrien kanssa. Kaksikko oli matkannut Pohjois-Amerikan mantereen halki kahden kuukauden ajan. Brian Laundrie saapui reissusta yksin kotiin Yhdysvaltojen Floridaan ja Gabbyn New Yorkin Long Islandilla asuvat vanhemmat ilmoittivat tyttärensä kadonneeksi. Laundrie lähti vanhempiensa mukaan kaksi viikkoa myöhemmin vaeltamaan floridalaiseen kansallispuistoon, eikä häntä ole sen koommin nähty.

Poliisi etsii Laundrieta kansallispuistosta, joka on vaikeakulkuinen suomaasto alligaattoreiden ja käärmeiden kera. Mies tai hänen vanhempansa eivät ole suostuneet kommentoimaan tapausta muutoin kuin asianajajansa välityksellä. Netissä on levinnyt poliisin vartalokameran kuvaamaa materiaalia, jossa kaksikko on joutunut tekemisiin viranomaisten kanssa ennen Gabbyn katoamista. Pariskunnalla oli ollut riitaa. Kuolinsyytutkija selvittää edelleen, mikä lopulta aiheutti Gabbyn kuoleman, NBC uutisoi.

Brian Laundriesta on annettu pidätysmääräys luvattomien laitteiden käyttöön liittyen. Määräys ei koske murhaa. Syytteen mukaan Laundrie käytti elo-syyskuun vaihteessa tuhannen dollarin arvosta pankkitilejä, jotka eivät kuuluneet hänelle.