Huijaus leviää Mobilepay-sovelluksessa – ihmisiltä yritetään huijata rahaa Kelan nimissä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mobilepayn käyttäjiä on varoitettu rahansiirtosovelluksessa leviävässä huijauksesta. Siinä sovelluksen käyttäjiltä yritetään huijata rahaa Kelan nimissä. Huijauksen kohde saa Mobilepayssa Kelan nimissä lähtetyn maksupyynnön.

Pyynnössä väitetään, että Kela perii vastaanottajan etuuksia takaisin. Mobilepayssa saatuun maksupyyntöön ei kuitenkaan kannata hairahtua. Kela on tiedotteessaan muistuttanut, ettei se peri etuuksia tai tee raasiirtoja mobiilisovelluksina. Kela lähettää takaisinperintäpäätökset postitse kirjeinä. Takaisinvetopäätökset ja maksutiedot voi myös tarkistaa OmaKela-palvelusta.

Kelan mukaan Mobilepayssa Kelan nimissä saatua maksupyyntöä ei pidä hyväksyä eikä rahaa siirtää pyytäjälle. Sellaisen saavia neuvotaan ilmoittamaan asiasta sekä poliisille että pankille. Kela on tehnyt asiasta rikosilmoituksen ja selvittää parhaillaan asiaa viranomaisten kanssa.