Kirottu-elokuvan inspiraationa toiminut kummitustalo myynnissä – hinnassa elokuvalisää?

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Rhode Islandilla myynnissä olevalla maalaistalolla on erikoinen menneisyys. Talossa on väitetty tapahtuneen yliluonnollisia asioita, jotka toimivan muun muassa The Conjuring, eli Kirottu -kauhuelokuvan inspiraationa.

Vuonna 1836 rakennettua taloa kuvaillaan yhdeksi Yhdysvaltojen tunnetuimmista kummitustaloista. Noin 280 neliön talossa on yhteensä 14 huonetta. Mott & Chace Sotheby’s International Realty -kiinteistöfirma on asettanut talon myyntihinnaksi 1,2 miljoonaa euroa eli noin miljoona euroa.

Legendan mukaan talossa kummittelee siellä 1800-luvulla asunut ja tontin kironnut Bathseba Sherman. Talon omistavat Today-lehden mukaan tällä hetkellä Cory ja Jennifer Heinzen, jotka väittävät kokeneensa talossa outoja ilmiöitä. He ovat vuokranneet rakennusta paranormaaleista ilmiöistä kiinnostuneille tahoille ja järjestäneet talossa turistikierroksia.

Rakennuksen edellisiä asukkait piinasivat kummitusten sijaan lähinnä Kirottu-elokuvan vuoksi tontille tunkeilleet ihmiset. He nostivat tapaukseen liittyneen kanteen Warner Bros -tuotantoyhtiötä vastaan vuonna 2015.