Nälkäpäivä-keräys käynnissä – vapaaehtoiset lipaskerääjät liikkeellä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen Punainen Risti järjestää syksyisin Nälkäpäivä-keräystä, jonka tavoitteena on tarjota lahjoituksilla apua sitä tarvitseville niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tänä vuonna keräys järjestetään torstaista lauantaihin 23.-25. syyskuuta. Keräys on siis käynnissä vielä tänään lauantaina. Nälkäpäivänä rahalahjoituksia voi antaa esimerkiksi internetissä ja käteisenä erityisiin Nälkäpäivä-lippaisiin.

Suomen Punainen Risti kiinnitti lipaskerääjiksi äskettäin vapaaehtoisia eri puolilla Suomea. Nälkäpäivänä kerätyt rahat eivät päädy yhteen tiettyyn avustuskohteeseen. Sen sijaan niitä voidaan käyttää esimerkiksi katastrofien ja kriisien ennaltaehkäisyyn sekä niiden uhrien auttamiseen. Nälkäpäivää on järjestetty Suomessa jo vuodesta 1980 saakka.