Helsinki-Vantaa avaa koronarokotetuille nopeamman linjan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on otettu ruuhkien välttämiseksi käyttöön niin kutsuttu vihreä linja koronatodistusten tarkastuksessa. Se koskee kaksi koronarokoteannosta saaneita matkustajia. Täyden rokotussarjan saaneet ja taudin kuukauden sisällä sairastaneet jonottavat lentoasemalla omalla linjastollaan, jolla koronatodistuksia tarkastetaan pistokokein.

Muut matkustajat käyttävät linjaa, jolla tarkastuksia tehdään jatkossakin kattavasti. Vihreä linja otettiin käyttöön lentoasemalla viikonlopun aikana. Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan kahdesti rokotettuja on lentoaseman matkustajista jo 80-90 prosenttia.

Hän kertoo Twitterissä muutoksen olevan välttämätön lentoaseman kaaoksen purkamiseksi, sillä valtavia jonotustilanteita ei enää sen myötä synny. Vantaan kaupungin tartuntatautien ylilääkäri Kirsi Valtonen kertoo Ylelle pistokokeiden määrän vaihtelevan esimerkiksi lentoaseman matkustajamäärän mukaan. Rauhallisina aikoina ne saattavat olla kohtuullisen kattaviakin, ruuhka-aikana ne puolestaan osuvat harvemman kohdalle.