Venäjä uhkaa rajoittaa Youtuben käyttöä – syyttää videopalvelua sensuurista

Digi · Tim Isokivi

Venäjä on uhannut estää videoiden jakamiseen ja katseluun tarkoitetun Youtuben käytön maassa ainakin osittain. Venäjän tiedotusvälineitä valvova viranomaistaho Roskomnadzor ilmoitti asiasta keskiviikkona.

Venäläisviranomaiset syyttivät Youtubea sensuurista. Taustalla oli Youtuben päätös poistaa palvelustaan Venäjän valtion omistaman Russia Today -kanavan saksankieliset lähetykset. Roskomnadzorin mukaan videopalvelulle saatetaan antaa varoitus sananvapauden loukkaamisesta.

Venäjän viranomaisten mukaan laki säätää toimenpiteistä pääsyn rajoittamisen Youtubeen täysin tai osittain, mikäli varoituksia ei oteta huomioon. Youtube poisti Russia Todayn saksankieliset lähetykset, sillä palvelun mukaan niissä annetaan väärää tietoa koronavirukseen liittyen.