Posti ennustaa suurta pakettiruuhkaa – toimituksia myös sunnuntaisin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Loppuvuoden perinteinen pakettisesonki on alkamassa. Posti on ennustanut tälle vuodelle poikkeuksellisen vilkasta pakettiliikennettä. Ruuhkan ehkäisemiseksi lauantaitoimituksia laajennetaan, ja paketteja toimitetaan poikkeuksellisesti myös sunnuntaisin.

Liiketoimintajohtaja Tommi Kässin mukaan Posti varautuu viime vuottakin kovempiin ennätyslukemiin verkkokaupan kasvun ja kuluttajakäyttäymisen muutoksen vuoksi. Posti kannustaa asiakkaitaan noutamaan paketit mahdollisimman nopeasti tilan vapauttamiseksi. 62 prosenttia automaatteihin toimitetuista verkkokaupan tilauksista noudetaan vielä saman viikonlopun aikana.

Lauantaitoimitukset ovat normaalisti käytössä Suomessa 12 suurimman kaupungin alueella. Lokakuun alusta lähtien lauantaitoimitukset laajenevat kuitenkin jouluun saakka yli 100 paikkakunnalle.

Verkkokauppojen myynti lisääntyy erityisesti perjantaina 26. marraskuuta vietettävän Black Fridayn yhteydessä. Posti tulee kuljettamaan paketteja suosituimpiin noutopisteisiin myös sunnuntaisin 28. marraskuuta alkaen jouluun saakka. Pääkaupunkiseudun lisäksi sunnuntaijakeluissa ovat mukana Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Seinäjoki, Tampere ja Turku.