IL: Tekstiviestejä lähetettiin nelinkertaisesti enemmän WhatsAppin kaaduttua

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebook, Instagram ja Whatsapp olivat kaatuneina maanantaina tuntikausien ajan. Koska pikaviestien lähettäminen ei toiminut Whatsappissa ja Facebookin Messengerissä, lähetettiin perinteisiä SMS-tekstiviestejä jälleen huomattavasti tavanomaista enemmän.

Elisan osastopäällikkö Tiina Höckert kertoo Iltalehdelle tekstiviestien määrässä tapahtuneen Facebookin käyttökatkoksen aikana jopa 50 prosentin kasvu normaaliin maanantaihin verrattuna. Ilmiö huomattiin myös Telialla ja DNA:lla. DNA:n verkossa tekstiviestejä lähetettiin jopa nelinkertainen määrä.

Sosiaalisen median palvelujen kuusituntiseksi venähtänyt käyttökatko näkyi myös multimediaviestien määrän kasvuna. Pikaviestisovellus Whatsappin suurimmat kilpailijat, Signal ja Telegram saivat puolestaan maanantaina Bloomberg-lehden mukaan miljoonia uusia käyttäjiä.