Naantalin uusi logo sulattaa sydämet – tähtinä Muumipeikko ja Niiskuneiti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Naantalin kaupunki on uudistanut visuaalista ilmettään. Jatkossa kaupungin virallisessa logossa nähdään kaksi Tove Janssonin luomaa suosittua Muumi-hahmoa. Naantalin uudessa logossa auringossa paistattelevat Muumipeikko ja Niiskuneiti.

Logossa Naantalin julistetaan olevan Muumimaailman kotikaupunki. Logo on osa kaupungin ja Moomin Characters Oy Ltd:n heinäkuussa alkanutta yhteistyösopimusta.

– Muumiyhteistyöllä haluamme tukea Naantalin kaupungin imagoa perheystävällisenä kaupunkina. Naantali on tunnettu Muumimaailman kotikaupunkina jo pitkään, joten on hienoa, että voimme hyödyntää tätä jatkossa myös kaupungin markkinoinnissa, kertoo kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää.

Logossa nähtävä Onnellinen aurinko -elementti sai inspiraation Naantalin museon arkistoista löytyneestä asiakirjasta, jossa samanlainen kuvia yhdistettiin Naantaliin. Uusi visuaalinen ilme on suunniteltu yhdessä kaupungin viestinnän, Muumimaailman ja Visit Naantalin sekä suunnittelutoimisto Kobra Agencyn kanssa.