Finnairilla lensi syyskuussa lähes 300 000 matkustajaa – 160 prosentin kasvu viime vuoteen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lentoyhtiö Finnair on julkaissut syyskuun matkustajaliikenneluvut. Finnair kuljetti syyskuussa 298.200 matkustajaa eli 158,1 prosenttia enemmän kuin vuoden 2020 syyskuussa. Erityisesti lyhyempien reittien matkustajaliikenneluvut paranivat selvästi.

Finnair operoi päivittäin keskimäärin 144 lentoa, mikäli rahtikoneet lasketaan mukaan matkustajaliikenteen lisäksi. Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna kasvoi 220 prosenttia viime vuoteen nähden. Eniten kasvoi Euroopan lentoliikenne.

Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan on lennetty lähinnä rahdin vuoksi. Matkustajamäärät kasvoivat viime vuoteen verrattuna Aasian-liikenteessä 27,6 prosenttia, kun taas Euroopan-liikenteessä kasvua oli 254,6 prosenttia ja kotimaanliikenteessä 35,2 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna. Lokakuun liikennetiedote voi olla vieläkin mairittelevampi rokotuskattavuuden ja syyslomien vuoksi.