Kuusivuotias löysi jättimäisen muinaiseläimen hampaan – ikää 12 000 vuotta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muinaisina aikoina maapallolla kulkeneiden eläinten jäänteitä löytyy toisinaan yllättävilläkin tavoilla. Kuusivuotias Julian Gagnon tuli taannoin löytäneeksi Yhdysvaltojen Michiganissa sijaitsevalta Dinosaur Hillin suojelualueelta mastodontin hampaan.

Julian kertoo WDIV-TV -uutissivustolle nähneensä jalkojensa juuressa jotain, mikä näytti valtavalta hampaalta. Lapsi kertoikin vanhemmilleen löytäneensä lohikäärmeen hampaan. Perhe otti yhteyttä Michiganin yliopiston paleontologeihin, jotka tunnistivat fossiilin nuoren, noin 12 000 vuotta sitten eläneen mastodontin takahampaaksi.

Vaikka mastodontteja on tiedetty eläneen nykyisen Michiganin alueella, löydetään niiden fossiileja aluelta harvoin. Sukupuuttoon tuhansia vuosia sitten kuolleet mastodontit olivat mammutteja muistuttavia norsueläimiä. Mammutteihin verrattuna niillä oli kuitenkin lyhyemmät jalat ja pidemmät, lihaksikkaammat vartalot.