Kolmen kuukauden sääennuste – lämmintä riittää poikkeuksellisen pitkään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tuoreen kolmen kuukauden ennusteen mukaan Suomessa saadaan odottaa paukkupakkasia vielä tovin. Euroopan keskipitkän ennusteen mukaan marraskuusta tammikuuhun on todennäköisemmin vuodenaikaan nähden lämmin jakso. Sitä ei voida vielä tietää, onko jouluna lunta.

– Nykyilmastossa kuitenkin marras-, joulu- ja tammikuut ovat selvästi lämmenneet aiempaan verrattuna, ja vuodenaikaisennusteen mukaan tänä syys-talvikautena sama linja jatkuu, Forecan meteorologi Joanna Rinne kertoo.

Viime vuoden ennuste näytti samankaltaista säätä. Silloin terminen talvi alkoi maan etelä- ja keskiosassa jopa kuukaudesta puoleentoista kuukauteen myöhässä tilastollisesti tavanomaisesta aikataulusta. Myöhemmin talvella tuli kuitenkin reilusti lunta ja pakkasta.