Laskettelukausi alkoi jo Suomessa – viime vuosi oli ennätysmäinen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n (SHKY) teettämän Laskettelijatutkimuksen mukaan kaudella 2020–21 Suomessa laskettelua harrasti ennätysmäärä ihmisiä. Levi ja Ruka avaavat uuden laskettelukauden tänä viikonloppuna.

Suomessa harrasti viime talvikaudella laskettelua peräti 976.100 henkilöä. Lukumäärä on SHKY:n mittaushistorian suurin. Aiempi harrastajamäärien huippulukema mitattiin vuonna 2014. Vuodesta 2018 vuoteen 2021 harrastajamäärien kasvu on ollut merkittävä, noin 20 prosenttia.

– Nyt nähtävä laskettelun suosion kasvu on useiden tekijöiden summa. Kaudella 2020–21 yksi merkittävistä tekijöistä oli se, miten hyvin Suomen laskettelukeskukset onnistuivat luomaan terveysturvalliset olosuhteet laskettelun harrastamiselle koronaepidemiasta huolimatta, SHKY:n toiminnanjohtaja Harri Lindfors kertoo.

Tänä päivänä harrastuksilta kaivataan entistä enemmän elämyksellisyyttä. Lisäksi kyseessä on koko perheen harrastus. Viime talvi oli pitkä ja luminen.

– Laskettelukausi 2020–21 jäi monen mieleen talvisena ja lumisena aina eteläisintä Suomea ja rannikkoseutuja myöden, mikä osaltaan innosti suomalaisia rinteeseen.