Hervoton netti-ilmiö ”Let’s Go Brandon” leviää viraalina

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa leviää päivittäin kymmeniä miljoonia meemejä, jotka ovat yleensä tavalla tai toisella koomisia kuvia ja tekstejä. Viikonloppuna internetin valtasi kulovalkean tavoin uusi meemisarja ”Let’s Go Brandon”. Nämä kuvat ovat jo osuneet myös monien suomalaisten nettikäyttäjien silmiin, mutta niiden alkuperä on jäänyt monilta huomaamatta.

Netti-ilmiö sai alkunsa lauantaina, kun NBC-uutiskanavan toimittaja Kelli Stavast haastatteli Talladegan moottoriradalla NASCAR Xfinity -sarjan kuljettaja Brandon Brownia. Samaan aikaan taustalla yleisö huusi rytmikkäästi ”F**k Joe Biden”, mutta toimittaja yritti pelastaa tilanteen ja kertoi katsojille yleisön huutavan ”Let’s Go Brandon”. Yhdysvaltojen presidenttiin kohdistuva kritiikki oli kuitenkin kuultavissa selkeästi selityksistä huolimatta.

Vain hetkeä tämän jälkeen sosiaaliset mediat alkoivat täyttyä ”Let’s Go Brandon” -meemikuvista, ja teemasta tehtiin nopeasti niin lippalakkeja kuin julisteitakin. Chicagon lentokentällä kuultiin jopa samaan teemaan liittyvä kuulutus. Lisäksi Yhdysvalloissa nähtiin pienkone, joka veti perässään valtavaa banderollia, jossa luki Let’s Go Brandon.

Katso tästä video: