Suomalaistoimittajan kauhun hetket – elinkautisvanki oli käydä kimppuun vankilassa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Rikostoimittaja Rebekka Härkösen on paljastettu joutuneen pelottavaan tilanteeseen Turun vankilassa. Härkösen mukaan Suomen pitkäaikaisimmaksi elinkautisvangiksi kuvailtu Pasi Räty oli vähällä käydä hänen kimppuunsa vankilassa, jossa toimittaja oli haastattelemassa tätä kirjaa varten.

Härkönen kertoo elokuussa tapahtuneen haastattelun keskeytyneen, sillä Räty käyttäytyi uhkaavasti vaikutti olevan valmis käymään hänen kimppuunsa. Haastattelutilana toimineen huoneen pleksilasi oli kuitenkin estänyt tilannetta kärjistymästä hengenvaaralliseksi.

– Nyt hän istuu selvin päin raivostuneena edessäni niin, että hänen asentonsa on vieläkin jännittyneempi kuin aiemmin. Räty näyttää siltä kuin olisi valmistautunut hyökkäämään, kertoo Härkönen Deadline Kustannuksen tiedotteessa.

Tapauksesta uutisoineen Turun Sanomien mukaan Härkönen oli saanut myöhemmin vankilasta puhelun, jossa United Brotherhood -rikollisjärjestön jäsenten vihjattiin olleen tilanteen taustalla. Pasi Räty tuomittiin vuonna 1990 elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta ja ryöstöstä, ja vuonna 2012 vapautumisensa jälkeen uudelleen elinkautiseen murhasta. Härkösen kirja Valmis tappamaan: Kaksinkertaisen elinkautisvangin tarina julkaistaan 27. lokakuuta.