Koulujen ja päiväkotien valtakunnallinen maskisuositus poistuu

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö on tiedottanut, että koulujen ja päiväkotien valtakunnallinen maskipakko poistuu. Koronaviruksen tartuntariski on pieni. Jatkossa paikallinen viranomainen päättää maskien käyttösuosituksista.

– Koronaviruksen tartuntariski varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen seurannassa ollut pieni, eikä kasvomaskin käytöstä ole tarvetta enää antaa yleistä valtakunnallista opetussektoria koskevaa suositusta, ministeriö tiedottaa.

Lisäksi ministeriön mukaan valtakunnallisesta suosituksesta pitää opetusryhmät erillään voidaan luopua. Samoin luovutaan aiemmasta kahden metrin valtakunnallisesta turvavälisuosituksesta. Oleskelu on silti edelleen hyvä järjestää mahdollisimman väljästi. Riittävä etäisyys ja lähikontaktien välttäminen estävät tartuntoja.