Lapissa tulee loppuviikosta lunta – jopa kymmeniä senttejä kerralla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on alkanut viikko sateisena, eikä sää ole muuttumassa kovinkaan paljoa loppuviikkoon mennessä. Pohjois-Lappiin on tulossa meteorologien mukaan paikoin jopa yli 30 senttimetrin lumikertymiä loppuviikolla. Räntää voi sataa Pohjanmaalla asti.

– Sateet alkavat osin jo torstaina, mutta pääosa niistä tulee perjantaina ja vielä lauantainakin. Pohjois-Lapissa lunta sataa tämän hetken ennusteiden mukaan perjantain ja lauantain aikana jopa yli 30 senttimetriä, etenkin Käsivarren Lapissa. Vesisateiden seassa voi tulla lunta jopa eteläisellä Pohjois-Pohjanmaalla asti. Pohjoiseen Ruotsiin ja Norjaan on ennustettu perjantain ja lauantain lumikertymäksi paikoin jopa yli puoli metriä, Joanna Rinne toteaa Forecan sivulla.

Etelä-Suomessa matalapaine sataa alas vetenä. Rinteen mukaan tilannetta ja ennusteita kannattaakin seurata perjantain lähestyessä, sillä todennäköisesti sekä tuulten että sateiden ennusteet muuttuvat vielä jonkin verran. Tällä hetkellä näyttää, että matalapaineen keskukseen liittyy näillä näkymin myös jopa myrskylukemissa puhaltava tuuli.