Aleksi Valavuorelta tyly kuitti Sanna Marinille: ”IG-bileet maksoi 47 miljoonaa euroa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikki- ja kulttuurialalla on kohistu tällä viikolla tapauksesta, jossa pääministeri Sanna Marin kutsui sunnuntaina virka-asuntoonsa juhlimaan joukon suomalaisia artisteja mukavaa somesisältöä saadakseen. Kaksi päivää myöhemmin selvisi, että hallitus oli jo päättänyt leikata kulttuurialan rahoituksesta peräti 18,4 miljoonaa euroa, mistä pääministeri ei kuitenkaan kertonut sunnuntain juhlissaan.

Asiasta syntyi valtaisa somekohu, jonka painostamana hallitus pyörsi perjantaina sekä kulttuuriin kohdistuneet että kaikki muutkin Veikkauksen tuottojen pienentymisestä johtuvat leikkaukset. Yhteensä hallituksen jo yhdessä päättämiä leikkauksia peruttiin 47 miljoonalla eurolla. Kulttuuriala on luonnollisesti tyytyväinen sekasotkun lopputulokseen, mutta pääministerin imagokampanjan hintalappu on valtava.

Somepersoona Aleksi Valavuori kiteytti Twitterissä monien tuntemukset viikon tapahtumista, kun hän pääministerin taannoista ”Sanon nyt suoraan” -päivitystä mukaillen totesi sunnuntain tilaisuuden hintalapun nousseen melkoisesti.

– Sanon nyt suoraan. Tein sillai tyhmästi et pidin IG-bileet ja ne makso teille 47 miljoonaa euroa. Get over it, Valavuori kirjoitti.

– Toivottavasti oli hyvät bileet Sanna Marin. Kovia taikureita on koko viisikko täynnä, rahaa vaan tulee jostain lisää koko ajan. Ja jos ei tule, se on Antti Kurvisen vika, Valavuori jatkoi.