HS: Helsingin metrosta poistetaan vaaratilanteita aiheuttanut ominaisuus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pääkaupunkiseudun metrossa on potentiaalisesti vaaratilanteisiin johtava ominaisuus. Mikäli kuljettaja on painanut väärien ovien aukaisunappia, ovat ovet avautuneet myös metrokuilun puolelle. Helsingin Sanomien mukaan tämä ongelma pyritään nyt ratkaisemaan.

Vaarallinen järjestelmä on herättänyt keskustelua etenkin Helsingin Itäkeskuksessa vuonna 2018 tapahtuneen tilanteen vuoksi. Tuolloin kolmivuotias lapsi oli ollut lähellä pudota metrosta radalle kuljettajan avattua vahingossa väärän puolen ovet. Vieressä ollut isä ehti kuitenkin ottaa lapsensa kiinni ennen putoamista.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen kerrotaan käyneen vuosien ajan keskusteluja ongelmasta. Nyt HKL suunnittelee kilpailuttamaan järjestelmän, joka ratkaisisi ongelman. Lisäksi HKL:n kalustopäällikkö Heidi Heikkilän mukaan metronkuljettajien koulutuksessa ovien käytön turvallisuutta on korostettu, ja juniin on lisätty tarroja joissa oviin nojaileminen kielletään.