Hoitajaa epäillään koronarokotetodistusten varastamisesta ja myymisestä

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Koronarokotetodistuksista on käyty eri puolilla maailmaa laitonta kauppaa. Nyt Yhdysvaltojen Michiganissa asuvaa hoitajaa syytetään rokotetodistusten varastamisesta ja eteenpäin myymisestä.

Michiganin Southgatessa sijaitsevassa sairaalassa työskennellyt Bethann Kierczak oli vastuussa rokoteannosten jamaisesta. Syyttäjien mukaan 37-vuotias nainen varasti rokotekortteja ja myi niitä 150-200 dollarin kappalehintaan Facebook Messengerin kautta. Hänen epäillään tehneen laittomia toimia yli neljän kuukauden ajan.

Kierczak pidätettiin The Guardian -lehden mukaan 29. syyskuuta. Takuusummaa vastaan vapautuneen hoitajan on määrä astua oikeuden eteen tässä kuussa. Asianajaja Saima Mohsin on kehottanut ihmisiä välttelemään epärehellisiä juonia rokotevaatimuksista luistamiseksi, päättivätpä he sitten ottaa rokotuksen tai eivät.