Putkimies-huijarit iskevät vanhuksiin Helsingissä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Putkimiehinä esiintyneiden miesten epäillään tehneen Helsingissä sarjan rikoksia, joihin liittyvän esitutkinna Helsingin poliisin on saanut valmiiksi. Syyteharkintaan siirtyi viisi heinäkuun ja lokakuun välillä tapahtunutta tapausta. Niiden epäillyllä on aiempaa taustaa vastaavista rikoksista.

Noin 30-vuotiaan miehen epäillään tunkeutuneen lukusiin yksityisasuntoihin useimmiten putkiasentajana esiintyen. Hän väitti saapuneensa korjaamaan vesivahinkoa, mutta todellisuudessa epäilty vei asunnoista esimerkiksi käteistä rahaa, pankkikortteja, puhelimia ja koruja. Suurin osa uhreista oli rollaattorien kanssa liikkuvia ikäihmisiä.

– Epäilty tuli yleensä suoraan asianomistajan ovelle tai odotti sopivaa uhria kerrostalon edessä. Hän oli päättäväinen ja nopea liikkeissään, kuvailee rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen.

Epäillyn kerrotaan esimerkiksi tunkeutuneen syyskuun lopussa noin 40-vuotiaan toisen miehen kanssa iäkkään pariskunnan kotiin putkiasentajina esiintyen. Miehet olivat ensin väittäneet asunnon tutkimisen maksavan 250 euroa ja napanneet käyntinsä aikaana uhrin kädestä puhelimen ja taskusta lompakon. Miesten kerrotaan viipyneen asunnossa useita minuutteja ja käyttäytyneen uhkaavasti.