Makkaraguru Veijo Votkin on kuollut – perusti lihatukkunsa yli 40 vuotta sitten

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Makkarakeisariksikin tituleerattu lihatukkuyrittäjä Veijo Votkin on kuollut. Lihatukku Veijo Votkin Oy -perheyrityksen tiedotteen mukaan Votkin menehtyi tiistai-iltana 19. lokakuuta pitkäaikaisten sairauksien uuvuttamana omaisten läsnäollessa. Hän oli kuollessaan 73-vuotias.

Veijo Votkin tuli tunnetuksi pitkän linjan merkittävänä lihatukkuyrittäjää. Hän perusti Lihatukku Veijo Votkin Oy:n vuonna 1978. Yhden miehen yrityksestä kasvoi vuosien varrella muun muassa Chef Wotkin’s -tuotamerkistä tunnettu yhtiö, joka työllistää kymmeniä ihmisiä.

Votkin toimi yrityksessä aktiivisesti aina alkuvuoteen 2021 saakka, työskennellen viimaiset kuukaudet kotoaan käsin. Helsingin Tukkutorilla toimivalle Chef Wotkin’s -tehtaanmyymälälle on myönnetty ranskalaisen Paistinkääntäjien Veljeskunnan eli Chaîne des Rôtisseursin Rôtisseurs-kilpi.