Spotify lanseeraa autosoittimen – mukana suomalaisyhtiön teknologiaa

Digi · Tim Isokivi

Suoratoistopalvelu Spotify on laajentamassa myös fyysiseen teknologiaan. Yhtiö on lanseerannut Car Thing -nimisen laitteen, joka on tarkoitettu musiikin kuunteluun autoissa. Car Thing -laitteen tarkoituksena on helpottaa musiikin ja podcastien kuuntelemista etenkin vanhemmissa automalleissa.

Se vaatii Engadget-sivuston mukaan toimiakseen Spotifyn Premium-tilauksen. Noin 80 dollarin hintainen laite tulee Yhdysvalloissa toistaiseksi saataville niille, jotka ovat ilmoittautuneet jonotuslistalle. Spotifyn Car Thing -soittimessa on käytetty suomalaista Qt-teknologiaa, jonka yhtiö valitsi laitteensa käyttökokemuksen kehitysympäristöristöksi.

Qt on tuottavuutta parantava ohjelmistokehitystyökalu, jota käyttää yli 1,5 miljoonaa ohjelmistokehittäjää maailmanlaajuisesti yrityksissä kuten LG Electronics, Bosch ja Rockwell Automation. Qt Companyn myyntijohtaja Juhapekka Niemi kertoo tiedotteessa yhtiöön olevan innoissaan saadessaan olla mukana Spotifyn innovatiivisessa tuotelanseerauksessa.