Järkyttävä onnettomuus kuvauspaikalla – Alec Baldwin ampui vahingossa kuvaajan kuoliaaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rust-elokuvan kuvauksissa on Yhdysvaltojen New Mexicossa tapahtunut yhden tuotantoryhmän jäsenen hengen vaatinut onnettomuus. Hollywood-tähti Alec Baldwin ampui vahingossa 42-vuotiaan kuvaajan kuoliaaksi. Myös elokuvan ohjaaja loukkaantui tapaturman yhteydessä.

Onnettomuus tapahtui torstaina lännenelokuvan kuvauspaikalla Bonanza Creek -maatilalla. Alec Baldwinin kuvattavassa kohtauksessa käyttämän aseen piti olla ladattu vaarattomilla paukkupatruunoilla. Rekvisiitta-aseen laukaisu johti kuitenkin kuvaaja Halyna Hutchinsin kiidättämiseen sairaalaan, jossa hän kuoli myöhemmin vammoihinsa.

Onnettomuuden tarkka syy ei ole toistaiseksi tiedossa. TMZ-sivuston mukaan on mahdollista, että ase oli vahingossa ladattu oikeilla luodeilla. On myös mahdollista, että piippuun päätyi jokin ylimääräinen kappale, joka lensi ulos aseen lauetessa.

Rust-elokuvan ohjaaja Joel Souza on parhaillaan sairaalahoidossa loukattuaan olkapäänsä kuvaajan hengen vieneessä onnettomuudessa. Elokuvan tuotanto keskeytettiin nopeasti tapahtuneen johdosta. Poliisit tutkivat parhaillaan tapausta, mutta toistaiseksi ketään vastaan ei ole nostettu syytteitä.