THL: 80 prosentin rokotuskattavuus ehkä sittenkin marraskuussa

Terveys · Tim Isokivi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja sosiaali- ja terveysministeriö järjestivät toistaina viikottaisen koronatilannekatsauksen. Sen mukaan 80 prosentin rokotuskattavuus olisi mahdollista saavuttaa Suomessa marraskuun alussa, mikäli rokotustahti ei hiljene. Vielä aikaisemmissa arvioissa 80 prosentin rokotuskattavuuden arvioitiin menevän rikki loka-marraskuun vaihteessa.

Tällä hetkellä kaksi koronarokoteannosta on saanut noin 76 prosenttia kohdeväestöstä. 85 prosenttia on saanut vähintään yhden koronarokoteannoksen. Yli 80 prosentin kahden annoksen rokotuskattavuus on saavutettu toistaiseksi Ahvenanmaalla ja Etelä-Karjalassa.

Tiedotustilaisuudessa puhuneen STM:n johtaja Pasi Pohjolan mukaan nuorimpien ikäryhmien kattavuudet ovat nousseet hyvin. Rokoteannoksia on annettu Suomessa tähän mennessä noin 7,9 miljoonaa kappaletta. Yhteensä Suomessa on vielä yli 730 000 rokottamatonta ihmistä.