Lisätienesti haussa? Satoja nuoria haetaan jouluapulaisiksi yrityksiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Työnantajat valmistautuvat parhaillaan joulusesonkiin etsimällä riveihinsä jouluapulaisia ja sesonkityöntekijöitä. Pelkästään Duunitori-palvelussa on parhaillaan auki yli 300 ilmoitusta, joissa etsitään jouluapulaisia.

Duunitorin tiedotteen mukaan erityisesti keikkatyötä tai lisätienesstiä kaipaavien kannattaa jo kääntää katseensa joulua kohti. Jouluapulaisille tarjotaan paikkoja esimerkiksi postin, logistiikan ja kaupan aloilta sekä ravintoloista. Jouluapulaisia rekrytoidaan pitkin vuotta, mutta syyskuusta alkaen vauhti kiihtyy ja viimeiset apulaiset ovat haussa vielä uuden vuoden kynnykselläkin.

Sesonkityöntekijöitä etsivät muun muassa isot työllistäjät, kuten Posti ja Alko. Usein sesonkityöntekijöitä etsitään henkilöstöpalveluiden kautta. Jouluapulaisena toimimisesta saattaa olla apua myös tulevassa työnhaussa etenkin ravintola-alalla, jossa kokemusta kiireisestä sesonkityöstä katsotaan hyvällä.

Viime vuonna jouluapulaisten tarpeeseen vaikuttivat erityisesti ravantola-alaa koetelleet koronarajoitukset ja pikkujoulujen perumiset. Tänä vuonna ilmoituksia on kuitenkin julkaistu jo 158 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.